Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της εθνικής μας ομάδας στο αεροδρόμιο από γονείς και φίλους που έσπευσαν να καλωσορισουν τους νέους πρωταθλητές κατά την επιστροφή τους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μίνσκ της Λευκορωσίας στις 20-26 Αυγούστου 2018. 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πολίχνης Θεσσαλονίκης συμμετείχε με 5 αθλητές-αθλήτριες και κατάφερε να κατάκτησει τις παρακάτω θέσεις:

ΟνοματεπώνυμοΘέσηΚατηγορία
Νετκίδης ΚωνσταντίνοςΕφήβων 2 Dan
Φωτιάδης ΧρήστοςΟμαδικές Μάχες Βετεράνων
Νετκίδης ΚωνσταντίνοςSelf Defence Εφήβων
Νετκίδου ΜαρίαSelf Defence Νεανίδων
Νετκίδου ΜαρίαΝεανίδων 1 Dan
Νετκίδου ΜαρίαΝεανίδων 14-15 -45kg
Φωτιάδης ΧρήστοςΒετεράνων Ασημένια Κατηγορία -64kg
Σακοράφα ΦωτεινηΝεανίδων 14-15 -40kg
Μουρατίδης ΣάββαςΣυμμετοχήΕφήβων 1 Dan
Βενέτη Άννα-ΜαρίαΣυμμετοχήΝεανίδων 2 Dan

Από το σώμα των διαιτητών συμμετείχε η Διεθνής Διαιτητής του συλλόγου μας Χαραλαμπίδου Βαΐα 5 Dan.

Ο προπονητής του συλλόγου μας και ομοσπονδιακός προπονητής Νικολαΐδης Χαράλαμπος 6 Dan δηλωσε:

΄΄Επιστρέφουμε από ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει την 4η θέση στη γενική κατάταξη πράγμα που δεν έχουμε καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας, τους προπονητές αλλά και τους παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά στους αθλητές του συλλόγου μας έχω να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ήταν η πρώτη φορά και για τα 5 παιδιά που συμμετείχαν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχοντας επιστρέψει γεμάτοι εμπειρίες είμαστε έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη νέα σεζόν που ξεκινάει το Σεπτέμβριο.΄΄